welcome to LYN belog's online
. : DiaRy Si bUdaK bErkaCa mAtA : .: 2013

Saturday, July 27, 2013

. . .SELAMAT HARI LAHIR UMI. . .

       

 Assalamualaikum

Happy birthday Umi. 27 Julai 2013 . May Allah bless you. May Allah grant your wishes. Semoga Umi dimurahkan rezeki, disihatkan tubuh badan dan dipanjangkan umur. Semoga Umi gembira selalu. I love you Umi, always. <3 <3 <3

And I wanna be a daughter that you can be proud of and a daughter who can bring smile and joy into your life. Now I am trying to be that daughter for you . Anak yang solehah dan menyenangkan kedua ibu bapanya. InsyaAllah and amin. Semoga dipermudahkan. Tahun ni xdapat sambut bufday ..biasa la bila dah duk jauh kan.. huhhh rindu nak balik umah.. :

           Umi, you're too precious to me. Without you, I think I'll definitely going miserable and lost. :)

#miss u umi..


wassalam
:::nurazlynsukri:::

Friday, May 24, 2013

SAY HYE TO KOLEJ MATRIKULASI JOHOR

ASSALAMUALAIKUM

ish3..dh lame xupdate blog yg usang ni..kah3..yew la skrang ni sbuk cket..byk bnda nk urus..byk bnda yg nk kna fkir..sabar yew BLOG ku..jgn nangis tau..hihihi..

ermm..nk cter sal ap ek??? byk yg nk cter tpi xthu nk mulakn mcm mne...cewahhhhhh...

ok..mula2 skali nk cter sal interview nurse kt PPUM..

iv tu ok la jgak..rmai yg mohon nk jdi nurse ..tpi hari tu sorang jew laki yg dtg iv..biase la kn laki ni xramai yg minat nk jdi nurse..ase2 nyer smua laki yg dtg iv lulus kot iv depa..erm...harap2 la lyn ngn smua kawan2 lam GROUP HALATUJU BAKAL PELAJAR PPUM 2013 lulus iv dan dpt smbung blaja sama2 kt PPUM..IN SHA ALLAH..AMIN..

sblum p iv nurse kt PPUM lyn check la kptusan prmohonan IPG..huhhh...frust nyer xdpt..xpew la mgkin xde rzki..redha jew la..mgkin ALLAH dh aturkn yg lbih baik dri tu..

oh yew !! lyn dpt tawaran msuk MATRIK..alhamdulillah..





tpi bila fikir2 kn balik ase tkot jew nk blaja kt mtrik..yew la lyn ni bkn nyer plajar genius pun..mtrik tu blaja cpt sngt..tkot klau xsmpat nk cover smua sbjek..klau kena reject dri mtrik tu fuhhhh malu siott..sbb tu la klau kt mtrik ni kna struggle..fokus kt study jew..tpi lyn dh buat kputusan nk blaja kt KMJ..

lyn pun dpt jgak twaran blaja kt UIAM..ap??? ala tu pun xthu kew?? UNIVERSITI ISLAM ANTARABANGSA MALAYSIA..kt sana dapat kos asasi undang-undang...mmg happy gler....xsangka dpt..lpas tu mula la terjah2 blog student law..tpi bila bca entry depa sal kos ni tkot+seram ase...yew la..kbyakan yg ckp law ni susah cket...perlukan penghafalan and bi mmg kna power la..at least band 4..but me?? uhh..bi suam2 jew..xpndai sngt bi ni..tpi kerjaya sbagai peguam ni byk risiko..sbb tu tkot nk jdi peguam..dlu ada jgak cita2 nk jadi PEGUAM SYARIAH...haha..tpi bila dh dpt twaran tkot plak..rmai kwan suh ambik law..depa ckp rugi la lpaskn pluang ni..tpi .........................entah la lyn pun confius..susah nk buat kputusan.. matrik OR law??? uhhhhhh...tension !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tpi matrik jgak mnjadi plihan ku..IN SHA ALLAH lpas abis diploma nk smbung ijazah..and klau ad rezeki nk smbung lgi..hehe..hope dpt la jdi AKAUNTAN..wooowwww..besttttt nyerrr...*berangan jap..kikikiki...


tpi lyn pun pelik sbnrnya....xthu nk jdi ap..AKAUNTAN or NURSE... klau bleh dua2 nk..tpi mne bleh....hahaha..kptusan mktamad adalah pegi mtrik..dan klau dpt twaran blaja kt PPUM maybe kuar dri mtrik msuk PPUM..klau blaja kt PPUM lpas abis diploma trus dpt keje..tpi klau kt mtrik xtntu lgi dpt keje kew tk..tpi entah la susah nk buat kputusn...tension la !!!!!!!!!!!!!!!!!!...apa2 pun tnggu jew kputusan dri PPUM akhir bulan mei ni....

so skrang just fkir sal KMJ...erm...sgala persiapan dh slesai buat...baju smua dh packing msuk lam bagasi..borang2 smua dh siap print n isi...ase xsbar plak nk p KMJ ni..sbb suasana kt sane tenang..dkat ngn GUNUNG LEDANG..


WELCOME TO KMJ


haa....cantik kan suasana kt KMJ..


tasik KMJ 

lyn ni bdk rabun biase la nk pegi smbung blaja kena la buat cermin mata baru..haha..bkn nyer ap cermin mata yg dlu dh tua kn..so kna la buat yg baru..


hari ahad ni dh nk bertloak p JOHOR..hope smua nyer slamat..aminn

ermmm.. k laa ase nyer dh pnjang entry ni..maklum la kn dh lame xupdate blog ni..nk kata busy xde la cuma.......MALAS....hehehehe..

wassalam
:::nurazlynsukri:::

selamat hari jadi abah


Today is my father's birthday..Wish you a many many happy returns of the day. May God bless you with health, wealth and prosperity in your life

Semoga dikurniakan iman yang sempurna,
akhlak yang terpuji, 
pekerti yang mulia,
umur yang panjang,
rezeki yang halal,
ilmu yang berguna,
hidup yang dirahmati di dunia dan akhirat.

SELAMAT HARI LAHIR
YOU ARE THE BEST ABAH IN THE WORLD



wassalam
:::nurazlynsukri:::

Sunday, April 21, 2013

UNIVERSITI MALAYA MEDICAL CENTRE



done apply this 

hope i got it

aminn






pray for me


wassalam
:::nurazlynsukri:::

Thursday, April 11, 2013

graduation day of SMKATB






assalamualaikum..hye uolls

erm ase mcm dh lme xupdate blog ni

okay..kali ni sjew jew nk kongsi cter cket kt kwan2

10/04/13 

okay kt ats tu adlh trikh graduasi.

sbnarnya sy xprnh sngka yg sy trpilih untk graduate

ape pun alhamdulillah..

bersyukur sngt2..

tpi.............

i'm not in the mood la..

mmg mood xde lngsung utk p graduate..

haa??

why????????

adlah sbb nya.....

okay ..jom kita enjoy ngn gmbr yg smpat di snap tdi..

  
senarai graduan smka tok bachok spm 2012


congrate uolls..


hye!! it's me..hehe

   
sblum majlis..smpat lgi snap


at science park


my friends..


cntik2 smua nyer..



with my friend ,,syafiq


best student ..i'm very proud of you


ni sy mse trima anugerah..huh bdebar glew..hahaha


with umi n abah


i got it


tadaaa~


ni jew yg dpt..


razi - pljr terbaik
mirul - pljar mithali
ezai n izzati - anugrah khas pengetua


candid...hehe


my  beloved teachers


ckgu fauzi..best sngt blaja bm ngn ckgu..


primadona gurls tbian


smile~


para jemputan khas


razi with his mom..


asyik nyer ..nengok ap kebenda tu..


boys



okay tu jew pic yg sempat snap..

wassalam
:::nurazlynsukri:::

Friday, April 5, 2013

HARGA SETITIS AIR MATA


Kala malam, tika insan sedang diulit mimpi.
Aku tersimpul di atas hamparan lena.
Bayangan masa silam mengoncang damai malam.
Air mata, tanpa sedar mengalir perlahan.
Kekesalan sentap jiwa kotor berkarat.
Aku insan berdosa meratap dosa silam.
Dosa ku pada Mu tak terhitung.
Dosaku pada wali-wali cinta, tangis dalam sepi.
Kurmiakan aku taubat, sebenar-benar taubat.
Hati bagai dicarik hiba tak bertepi.

Pimpinlah aku Ya Rahim, bimbinglah aku YaRahman.
Aku ingin merasa damai di sisi Mu.
Aku tak layak untuk syurga Mu, aku takuti neraka Mu.
Aku dambakan keredhaan Mu.
Peluklah aku dengan rahmat Mu.

Airmata ini terus mengalir tanpa henti.
Ku ratapi bukan kehilangan cinta hamba.
Ku ratapi langkah sumbang penuh jahil dan zalim.
Setiap airmata yang jatuh saksi dosa.
Harga yang tak mampu ku tebus.

Tuesday, March 19, 2013

bOsan+bOrink

hye u oalllllss...^______^

opps...!!! bukan gedik ek..action jew tu..hehe >_<

okay ary ni lyn xde cter yg mnarik nk kongsi 

tpi

just nk bagitau..hehe

okay smalam lyn borink+bdebar+bosan+xngantuk and ape2 jew lh..

so lyn pun cari punya cari punya ''IDEA??''

terpikir la jgak ape la nk buat kn??

yess!! finally lyn dah dpt idea!

ape tu???

hehehe...EDIT GAMBO..

tu lar bila idea kreatif dh dtg xbleh nk lpaskn bgitu jew..**cehh kreatif la sngat..

okay ni la hasil nye...erm xcntik pun lyn edit..biase2 jew..

tpi dh ad owg tempah suh edit..hehe..






















haaa..nk lgi??

ala....nanti laen kli lyn edit gmbr korang smua ek...

hehehehe..

k lah daaa~



penat mengEDIT
:::nurazlynsukri:::

Saturday, March 16, 2013

mOod mELaYang



Actually today entahlah kenapa tetibe nak tulis pasal entry nih....

mgkin disebabkn hal smalam

  aq pun tak tahu kenapa aku emo sangat smalam....

mmg xde mood ase mcm nk mrah2 jew

aish..apesal ni lyn..

sabar..sabar..sabar..

ok..mmg aq sbar..

erm...straight to the point

entah knape lh seorang hamba ALLAH ni buat aq skit aty..

bgi dy tu perkara biase 

tpi bagi aq..

tu bkn perkara biase..

LUAR BIASA

tpi apesal aq ni sensitif sngat

urm...biase la..PEREMPUAN kan??

AWAK ! jangan tuduh bukan2 ok...think positive!! 






                                   walau ape pun kawan tetap kawan..biase la hidup berkawan kan??
                                                         
                                ##sOry dengan penggunaan '' aq ''   










Tuesday, March 12, 2013

٠•●•●❤ La Tahzan Innallaha ma'ana ٠•●❤

~khas buat sahabat BARU saya~


Bagi sesiapa yang bersedih hati,

Bersabarlah wahai sahabat....
ini semua ujian dari Allah,
mungkin disebalik kepedihan dan kesakitan ini,
ada Rahmat yang terselindung..
siapa tahukan??
... ini semua tanda Allah menyayangi kita...
Allah nak bagi bonus....
''Bonus ASA. Amanah saham akhirat''...
Orang yg ditimpa ujian itu tanda mendapat perhatian daripada Allah,
semakin kita redha dgn pemberianNya,
semakin banyaklah pelaburan kita di sana nanti...


Dugaan Allah itu datang dalam pelbagai bentuk.
mcm kita sekarang juga,
kita nakkan sesuatu kita kenalah usaha untuk dapatkan apa yang kita mahukan...
Jadi kalau kita nakkan kasih sayang dan perhatian Allah S.W.T.
kenalah kita redha...
InsyaAllah mesti ada rahmat dan nikmat disebalik itu semua...
bersabarlah, berdoa dan bertawakal kepada ALLAH..
InsyaAllah...
Ada hikmah disebalik apa yg berlaku...


Allah SWT berfirman:

Adakah patut kamu menyangka bahawa kamu akan masuk syurga, padahal belum sampai kepada kamu (ujian dan cubaan) seperti yang telah berlaku kepada orang-orang yang terdahulu daripada kamu? Mereka telah ditimpa kepapaan (kemusnahan harta benda) dan serangan penyakit, serta digoncangkan (oleh ancaman bahaya musuh), sehingga berkatalah Rasul dan orang-orang yang beriman yang ada besertanya: "Bilakah (datangnya) pertolongan Allah?" Ketahuilah, sesungguhnya pertolongan Allah itu dekat (asalkan kamu bersabar dan berpegang teguh kepada ugama Allah).

(Surah Al-Baqarah: Ayat 214)








''ALLAH tidak akan membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya''
surah Al-Baqarah ayt 286

''Janganlah kamu bersifat lemah,dan janganlah kamu bersedih hati padahal kamulah org2 yang paling tinggi darjatnya,jika kamu org2 yang beriman''
surah Al-Imran ayat 139

setiap hambanya diuji dengan pelbagai dugaan,kesedihan,kesakitan..dengan harapan moga kita kembali kepadanya..dugaan besar mahupun kecil adalah nikmat buat mereka yang menikmati dugaan itu























Monday, March 11, 2013

KISAH PELAJAR UIA MIMPI JUMPA RASULULLAH



okay...sbnarnya lyn dh lme nk upload vdeo ni

tpi

dsbbkn line tenet slow sngt so xdpt la nk upload

lyn nk share kt korang smua sal vdeo ni

hope korang tngk sampai hbis tau..

rugi sape x tngk..

video ni sbnrnya dh lama

maybe dh ad di antara korang yg dh tngok vdeo ni

vdeo ni lyn copy ngan kwan

xthu lar dy pun copy ngan sape

ape2 pun tu smua x pnting..

hayati2 baek2 kisah ni..



video


##terharu sangat tengok video ni smpai mnitis air mata..hehe


wassalam
:::nurazlynsukri:::

alamak.. LYN dilamar lagi..~

hahaaha...terkejut ke tngk entry tu..hehe..nk thu cter slanjut nya ??

ok jom...
kisah nya bermula di sini..

...pit2.....pit2....pit2...

haaa...mcm tu kot bnyi hon mtor abg posmen yg handsome+cute+macho gtu...>_< *dh2 lar puji..dy xthu pun..hehe

hah?? nape dy dtg umah lyn??

ala...cam biase la msti nk hntar surat..

xkn dtg nk mlawat lyn kot..hihihi..

ok..bila abg posmen tu dh blah lyn pun p la intai2 lam mailbox..

kt mne??

kt sini la..hehe..cntik x??

okay...rupa2 nya ad srat la...

dlam byk2 srat ad srat trtulis nma

~NUR AZLYN BT MOHD SUKRI~

eh3..name sy tu..

hah?? xcaye?? nk bukti??




hahaha okay nampak tak gambau uhh ? baru jek dapat tadi .. mesti ramai manusia yang sebaya lyn dapat jugak kan ? okay , result pun tak dapat lagi surat tawaran dah datang banyak melamar untuk masuk ke pusat pengajian yang disediakan -,-

okay , baca punya baca isi dalam surat tawaran uhh cam best jek kan . .

tpi lyn tolak kot twaran ni ..hehe

hope lyn dilamar lgi oleh mne2 ipt..doakan lyn yg terbaek k..

wassalam
:::nurazlynsukri:::





Sunday, March 10, 2013

m.e.m.o.r.y

Em, ari ni x nk tulis citer apa2 pn.. juz nk bagi cukup syarat je.. asalkan wat entry baru.. haha.. sbb masih dlm mood rajin update blog nie.. so, x kisah la nk citer psl something ke, melalut ntah hapa2 ke, juz share video ke, yg penting ada... kira ok la drpd x de tu kan.. tu je point dia sebenarnya...

N ari ni jgk, x nk bebankan pikiran yg da t'lalu berat dgn bebanan ni.. so, kita relax2 je.. kita tgk gambo2 je la... gambo knangan ngan kwn2 mse sklh dlu... nk tgk, tgk.. x nak tgk, sudah... tu je.. ADA PAHAM!!!!




okay..1 2 3..snap..!!!


kenangan mse mjlis restu ilmu..


alahai korang ni nk p klas pun smpat ag nk brgmbr..ish3..


hahaha...mood nk pkai jubah mse ni..eh3..mcm2 ragam la..


lyn_lia


>________<

okay..


wassalam
:::nurazlynsukri:::
Flashy Pink Heart